Het Titaniseren van mondprothesen

De anti nikkel allergie coating voor frame frames,gebit en mond prothesen

 

TiN-Coating voor metalen gebitsprothesen

Het is u zeker bekend dat de meest gebruikte legeringen voor frames circa 62 % kobalt bevatten.Het is u wellicht ook bekend dat er in toenemende mate klachten bij de gebruikers ontstaan ,veroorzaakt door allergische reacties,op o.a. nikkel en kobalt.

Nikkelallergie: -onder mannen:15% en- onder vrouwen 25%

Kobaltallergie:-onder mannen en vrouwen al meer dan 10% waarbij deze getallen zich elke 10 jaar verdubbelen.

Een alternatief is om frames te vervaardigen uit Titanium omdat dit materiaal geen allergische reacties veroorzaakt,maar de brosheid en verwerking van dit materiaal beperkt het veelvuldige gebruik hiervan en het vergt forse investeringen,is zeer arbeidsintensief en is dus zeer duur.

De Titaan Nitride ofwel PVD-TiN Coating is een veel betere en goedkopere mogelijkheid om allergische klachten te voorkomen omdat deze coating verhinderd dat kobalt of nikkel uit de gebitsprothese vrijkomt en de prothese maker geen hoge investeringen hoeft te om de bestaande bekende frames te kunnen produceren.Titaan Nitride is op zich niet nieuw en wordt al jaren inde geneeskunde toegepast op o.a. kunstheupen,implantaten en voor gereedschappen.Een combinatie van biocomptabiliteit(=anti allergeen)en een hoge hardheid in combinatie met een hoge hardheid,relatief lage kosten,snelle levertijd,en zijn goudkleurig uitterlijk maakt deze coating uitermate geschikt voor frame-,gebitprothesen.

Voor info:

Bel: 0493-351086 ,of E.mail: info@mhtc.nl

MHTC Metallurgie ,T.de Smethstraat 11,5751MS Deurne