Veelgestelde vragen

1. Waarom kan ik mijn CD,DVD of Gamedisc soms niet meer afspelen?
2. Wat is daaraan te doen?
3. Kan elke disc worden gerepareerd?
4. Hoe gaat MHTC te werk?
5. Is deze de MHTC methode veilig?
6. Wanneer kun je een disc niet meer herstellen?
7. Hoe vaak kan een disc gerepareerd worden?
8. Waarom zijn de kosten bij sommige DVD's hoger ?
1. Waarom kan ik mijn disc niet meer afspelen? 
Eenvoudig gezegd is de reden dat Cd's,DVD's niet meer werken, dat de op onderzijde (de kant zonder label) krassen zitten. Hierdoor wordt het licht uit de laser, die de informatie teruggekaatst(net als bij een Grammofoonplaat) verstoord. De CD,CD-ROM of DVD-speler slaat dan de informatie over De lichtstraal beweegt dan soms heen en weer om de sporen te zoeken, blijft soms op een bepaald punt steken, zodat u hetzelfde stukje steeds weer hoort of de speler loopt vast.
2. Hoe is dit te verhelpen?
Door gebruik te maken van uitvoerig geteste, gepatenteerde technologie(Eco Junior) polijsten we voorzichtig een zeer dun laagje van het oppervlak van de disc: net genoeg om de krassen te verwijderen. Het eindresultaat is dat de disc weer spiegelglad is zodat het licht uit de laser weer onbelemmerd de informatie die in de 2e laag is vastgelegd kan lezen zoals muziek,computerprogramma's,films of spelletjes
3. Kan elke disc op deze wijze worden hersteld? 
Soms niet n.l., als de laag die de informatie bevat is beschadigd kan niets meer gedaan worden om de informatie terug te halen. De informatie is opgeslagen in een dunne laag die zich vlak onder gelabelde kant van de disc bevindt en daardoor kwetsbaar is voor beschadigingen van bovenaf. Om te zien of de informatielaag is beschadigd kunt u de disc met de gelabelde kant naar u toe ongeveer 20 cm van een gloeilamp houden. Elk plekje waar licht door de disc heen schijnt duidt op een beschadiging van de informatielaag. Toch worden discs dan vaak nog succesvol hersteld als de informatielaag slechts licht beschadigd is.Hoe zwaarder de beschadigingen zijn, hoe kleiner de kans echter is dat de discs hersteld kunnen worden. Wij beoordelen kosteloos of het de moeite waard is een disc te herstellen.
4. Hoe gaat MHTC Disc Repair te werk?
Wij gebruiken in feite een apparaat,dat de disc zeer zacht hoogglans polijst om de kras te verwijderen .
5. Is de methode veilig?
Volkomen veilig. De apparatuur,die we gebruiken en verkopen is beproefd, getest en gepatenteerd en er zijn er al 5500 van verkocht.
6. Wanneer is een disc niet meer te repareren? 
We kunnen geen kromgetrokken of gescheurde discs repareren. We kunnen ook geen informatie terughalen die verloren is gegaan door schade aan de informatielaag, hoewel geringe schade veelal geen effect op de afspeelbaarheid heeft na reparatie. Wij beoordelen kosteloos of een CD of DVD is te repareren hetgeen in de meeste van de gevallen lukt. 
7. Hoe vaak kan een disc gerepareerd worden?
Dit hangt natuurlijk af van de diepte van de krassen per keer dat de discs ter reparatie worden aangeboden. We kunnen redelijk schatten dat dat zo'n twintig keer kan , veel meer dan de normale levensduur van de gemiddelde disc.
8. Waarom kost het bij sommige DVD's meer dan bij andere?
Sommige DVD's zijn dubbelzijdig en moeten aan twee kanten behandeld worden. In dat geval berekenen we meer. 

TERUG<<<<<