Thermisch diffusie verzinken -

met multifunctionele voordelen

Het aanbrengen van zinklagen,zinkcoatingen op ijzer en staal wordt als corrosiebescherming veel toegepast.
Het thermisch diffusie verzinken - Diffusieverzinken is zo een coating,zinkdeklaag en wordt voornamelijk toegepast op kleinere onderdelen, vervaardigd uit ijzer, staal en hoog gelegeerd staal maar ook gietijzer, gietstaal en verenstaal. Van stuks tot massa produktie worden er onderdelen tot een lengte van 2 meter behandeld en zijn herkenbaar aan hun donkergrijze uiterlijk.

Diffusieverzinken is het op milieuverantwoordelijke wijze, thermisch aanbrengen van zinklagen d.m.v. diffusie. De te verzinken produkten worden batchgewijs in afgesloten roterende trommels samen met zinkpoeder verhit. Bij temperaturen van 320 tot 500C verbindt het zink zich door diffusie met het basismateriaal. Hierdoor ontstaan gelijkmatige, hittebestendige, harde en slijtvaste zink/ijzer-legeringslagen met een uitstekende corrosiewering.

Daar waar mr dan alleen corrosiebescherming wordt gevraagd, wordt het deze vorm van verzinken door zijn multifunctionele voordelen steeds vaker toegepast.

 

Multifunctionele voordelen
  • Diffusieproces, fysisch/chemische verbinding met het basismateriaal
  • Gelijkmatige, instelbare laagdikte, ook op geometrisch gecompliceerde produkten
  • Hardheid tot 450 HV (41 HRC), slag- en slijtvast
  • Geen waterstofbrosheid, procestechnisch uitgesloten
  • Hittebestendig tot 600C, geen vloeibaarmetaalbrosheid, stabiele Zv/Fe legeringen
  • Micro-kristallijne oppervlaktestructuur
  • Uitstekende hechtgrond zonder voorbehandeling voor smeerolie/smeerstoffen, moffel lakken, PTFE-. organische- en poedercoatings (Duplex-Systemen)
  • Uitstekende hechtgrond zonder voorbehandeling voor rubber-metaalverbindingen (Vulkaniseren) en lijmverbindingen
  • Milieuverantwoord, gesloten verzinkproces

 

Specificaties

Het diffusieverzinken wordt uitgevoerd volgens klantenspecificatie, internationale specificaties zoals de Franse NF A91-460, de Britse BS 4921, de Nederlandse NEN 5253 en de Europese norm EN 13811:1999 (ontwerp), die een optimale kwaliteit garanderen.

Minimale laagdikte volgens (ontwerp) EN 13811:1999 :

Class 15: > 15m (>180 g/m)
Class 30: > 30m (>216 g/m)
Class 45: > 45m (>324 g/m)

 
<body> <p> Thermisch diffusie verzinken diffusieverzinken zink coating deklaag, <a href="verzinken.htm"><a href="nikkel.htm"><a href="index.htm"> </p> </body>